Predstavljajte si, da se z vami nihče več ne more skregati. Da znate in zmorete z vsakim pogovorom prepoznavati medsebojno različnost in jo uporabljati za boljše odnose in sodelovanje. Svet, v katerem vsak dan živimo in komuniciramo pozitivno. Tak svet obstaja. To je svet PCM. Process Communication Model® – na kratko PCM – nam pomaga razumeti, kaj potrebujemo, da smo najboljša različica sebe, ter kako prepoznavamo in se povezujemo z najboljšimi lastnostmi drugih ljudi.

Umetnost pogovora, ki temelji na raziskavah

Dr. Taibi Kahler

Klinični psiholog

Model je zasnoval ameriški klinični psiholog dr.Taibi Kahler. Kot raziskovalec transakcijske analize je opazoval in sistematiziral ter razkril vzorce vedenja, ki jih imamo vsi ljudje. Ob tem je dr. Kahler identificiral šest tipov osebnosti, ki jih imamo v sebi vsi.  Razumevanje teh tipov nam omogoča napovedovanje lastnega vedenja in vedenja drugih ter preprečevanje stresa in konfliktov.

Spoznajte 6 tipov osebnosti

Od nadzora misije do svetovnega slovesa

PCM se je začel v poznih sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je dr. Kahler uporabil osupljive vpoglede iz svoje osebnostne raziskave, da bi pomagal vesoljski agenciji NASA. Vodilni psihiater vesoljske agencije ga je prosil, naj pomaga pri izbiri najboljših astronavtov za misije – in izbor se je izkazal za uspešnega. Leta 1982 je dr. Kahler potrdil vsebino osebnostnih vzorcev in ustvaril Process Communication Model®. Vse od takrat je ostal zvest svoji viziji: ne omejuj ljudi, ampak prepoznaj, slavi in izkoristi njihove razlike.

NASA sign

Danes je dr. Kahler zaslužni predsednik mednarodne korporacije Kahler Communications, Inc., lastnice blagovne znamke PCM®. PCM se izvaja v 54 državah, v korporacijah kot so Apple, Microsoft, CocaCola, BMW, IKEA, L’Oreal, Pixar … Certificiranih je že več kot 4500 Trenerjev in Coachev. Koristi PCM je doslej spoznalo že več kot 1,5 milijona ljudi.

Odkrij PCM
PCM® uporabljam tako v poslovnem kot družinskem okolju. Je VODILO ŽIVLJENJA.«

Alenka Dodig

Slovenske železnice, vodja izobraževalnega centra

V poslovnem okolju je genialno orodje za povečanje učinkovitosti ekipe.

Jaka Deželak - Digital d.o.o.

direktor prodaje

Seminar PCM® je bil super uporaben in mi že pride prav v vsakdanjem zasebnem in poslovnem življenju.

Petra Bilban

Bilban d.o.o., direktorica

Komunikacija. Odnosi. Razumevanje posameznika. Prav zaradi znanja PCM je delo opravljeno, ne le lažje, temveč tudi učinkoviteje.

Maja Luzar

HR področje

PCM® je moj novi življenjski popotnik.

Katarina Manske

Štajerski Avto dom, direktorica

Vsaka situacija naj bo zmagovalna

Naučite se PCM, individualno ali s svojo ekipo ali organizacijo.

learn pcm